HÁMOR VILMOS
www.hamorvili.hu- Valahol olvastam, hogy a jó és a rossz együtt vették ki albérletüket bennünk. Néha érzem is civódásukat. Ha a jó kerekedik felül, mindenkiben és mindenben a szépet, a jót látom, mondhatni, már-már nem is a földön járok, hanem tán húsz-harminc centivel feljebb, ahol pipacsfejek cirógatják talpamat. És bár nincs mindenhol virág, képzeletemnek semmi sem szabhat határt: utamra képzelem őket.

Megjelent a
Mosolyszüret java-borsa

Gyula, Gyula, Hajszán Gyula

 "Hajszán Gyula istenáldotta tehetség, akit jó sorsa kézen fogott és elvezette Győrbe hozzám. (...)
Nagy karriert futott be, és el tudta érni, hogy a nézők kedvencévé vált. Válogatott lett - feltéve pályafutására a koronát - és képviseltette hazánkat a nemzetközi porondon. (...) Pályafutása példaértékű arra, hogy ha a tehetség rendelkezik nagy akaraterővel, kitartással, s a megfelelő körülmények közé kerül, akkor a siker egyértelmű."
(Verebes József mesteredző)


 "Hirtelen fordulással visszahúzta a labdát, és ellenkező irányban elfutott vele. Ez egy speciális csele volt a nagy angol játékosnak, Matthewsnak. És ezt tudta a Gyula is, aki még ma is ámulatba ejti nézőit."
Fehérvári Alfréd edző


 "Az aranycsapat balszélsőjére, Cziborra emlékeztető mozgású fiatal Hajszán egyéni alakítása maradt nekünk a legmaradandóbb élmény. Szinte a jobb oldali alapvonalnál ragyogó cselekkel három ózdi védőt játszott át, utána mesteri módon hihetetlen higgadtsággal és könnyedséggel vágta a labdát a megtermett Fekete mellett a rövid sarokba. Azt a teljesítményt - ha lenne gólrúgó Oscar-díj - arra is felterjeszthetnék."
Képes Sport, 1981. XII.8. (pálkövi)


 "Bár nagyon sok ilyen labdarúgó lenne ma Magyarországon! Akkor nem it állna a magyar futball, mint ahol a jelenlegi helyzetben van."
Hamvasréti Béla, a Nemzeti Sport tudósítója (Részlet a Gyula, Gyula, Hajszán Gyula című könyvből.)